B 74 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af erhvervskort (udvidet næringsbrev) til indehavere af fødevarevirksomheder samt virksomheder omfattet af restaurationsloven.

Samling: 2002-03
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (FLF).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte et lovforslag efter nærmere angivne retningslinjer om erhvervelse af erhvervskort (udvidet næringsbrev) til etablering og drift af fødevarevirksomhed (produktion, forarbejdning og salg af fødevarer) og etablering og drift af virksomhed omfattet af restaurationsloven samt om inddragelse af erhvervskortet, hvis der blev konstateret væsentlige fejl og mangler i virksomheden og dens drift. Formålet hermed var at sikre overholdelse af de gældende regler på området og hindre muligheden for at fortsætte med at drive virksomhed efter gentagne, bevidste overtrædelser af loven.

Udvalget afgav en fælles beretning over forslaget og beslutningsforslag nr. B 77.

Et flertal i udvalget (S, DF, SF, EL og KRF) pålagde regeringen ved starten af folketingsåret 2003-04 at fremsætte forslag om indførelse af et udvidet næringsbrev til etablering og drift af fødevareforretning og virksomhed omfattet af restaurationsloven samt om inddragelse af det udvidede næringsbrev, såfremt der blev konstateret væsentlige overtrædelser af gældende lovgivning. Ordningen skulle udformes efter en i beretningen nærmere skitseret model.
Partiernes ordførere
Henrik Vestergaard (V), Ritt Bjerregaard (S), Christian H. Hansen (DF), Carina Christensen (KF), Jørn Jespersen (SF), Martin Lidegaard (RV), Keld Albrechtsen (EL) og Mogens Nørgård (KrF)