B 125 Forslag til folketingsbeslutning om styrket indsats mod tvangsægteskaber, bedre vilkår for integration af udenlandske ægtefæller og forenklede regler for familiesammenføring.

Samling: 2002-03
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik (UUI).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at tage en række initiativer med henblik på at forstærke indsatsen mod tvangsægteskaber, at sikre udenlandske ægtefæller bedre vilkår for integration og at forenkle og liberalisere reglerne for familiesammenføring med udenlandske ægtefæller.

Efter forslagsstillernes opfattelse var der tre problemer, der skulle gøres noget ved i forbindelse med familiesammenføring. For det første tvangsægteskaber, som man fandt burde kriminaliseres ved en særlig paragraf i straffeloven. For det andet importen af kvinder fra fattige lande, som man bl.a. fandt, at manden skulle have pligt til at forsørge efter en eventuel skilsmisse. For det tredje manglende integration, som efter forslagsstillernes opfattelse først og fremmest skyldtes, at Danmark ikke hidtil havde stillet krav til familiesammenførte, som blev forsørget af ægtefællen.
Partiernes ordførere
Birthe Rønn Hornbech (V), Karen J. Klint (S), Søren Krarup (DF), Else Theill Sørensen (KF), Kamal Qureshi (SF), Elsebeth Gerner Nielsen (RV), Pernille Falcon (EL) og Mogens Nørgård (KrF)