L 6 Forslag til lov om ændring af lov om administration af tilskud fra Den Europæiske Regionalfond og tilhørende statslig medfinansiering.

(Adgang for Hovedstadens Udviklingsråd til på lige fod med amtskommuner og primærkommuner at fungere som administrationsmyndighed).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven medfører,

- at Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) på lige fod med amtskommuner og primærkommuner kan pålægges at medvirke til nedsættelse af grænseoverskridende regionale udvalg med deltagelse af regioner i lande, der deler grænser, og

- at HUR bemyndiges til helt eller delvis at fungere som administrationsmyndighed for Interreg III a-programmer.

Det fremgik af den skriftlige fremsættelse, at den gældende lov kun gav ministeren bemyndigelse til at pålægge amtskommunale og kommunale myndigheder helt eller delvis at fungere som administrationsmyndighed for grænseoverskridende programmer. For at imødekomme de regionale ønsker vedrørende administration af det dansk/svenske program var det derfor nødvendigt at ændre loven.

Lovforslaget vedtaget med 109 stemmer (V, S, DF, KF, RV og KRF) mod 2 (EL); 1 (Tórbjørn Jacobsen (REP)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Marianne Pedersen (V), Peder Sass (S), Colette L. Brix (DF), Kaj Ikast (KF), Morten Homann (SF), Marianne Jelved (RV), Line Barfod (EL) og Ole M. Nielsen (KrF)