L 177 Forslag til lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte og lov om specialpædagogisk støtte ved videregående uddannelser.

(Den Internationale Brigade, støtte til uddannelse i udlandet m.v.).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Samling: 2001-02 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Tiltel ændret 17/5 02 fra: Forslag til lov om ændring af lov om statens uddannelsesstøtte m.v. (Den Internationale Brigade, støtte til uddannelse i udlandet m.v.).

Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indebærer, at det beløb, som de uddannelsessøgende må tjene ved siden af deres SU (fribeløbet), forhøjes med det beløb, der udbetales som godtgørelse eller bonus i henhold til kontrakt med forsvaret om deltagelse i forsvarets reaktionsstyrkeenheder. Samtidig indebærer loven, at der kun gives SU til uddannelse i udlandet til uddannelsessøgende, der inden for de sidste 10 år har opholdt sig i Danmark i mindst 2 år.

Baggrunden for lovforslaget var, at kontrakterne for forsvarets reaktionsstyrkeenheder var ændret, så der som noget nyt blev udbetalt godtgørelse og bonus i løbet af kontraktperioden. Samtidig ønskede regeringen at sikre, at der kun blev givet SU til uddannelse i udlandet til uddannelsessøgende, der havde tilknytning til Danmark.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 106 stemmer.
Partiernes ordførere
Peter Christensen (V), Frank Jensen (S), Louise Frevert (DF), Helle Sjelle (KF), Morten Homann (SF), Marianne Jelved (RV), Pernille Rosenkrantz-Theil (EL) og Bodil Kornbek (KrF)