B 65 Forslag til folketingsbeslutning om dansk maritimt bidrag til NATO's flådeoperationer i den østlige del af Middelhavet.

Af: Udenrigsminister Mogens Lykketoft (S)
Samling: 2001-02 (1. samling)
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Efter 1. beh henvist til Forsvarsudvalget (FOU).

Med folketingsbeslutningen meddeler Folketinget sit samtykke til, at et dansk maritimt bidrag stilles til rådighed for NATO's flådeoperationer i den østlige del af Middelhavet. Det danske bidrag udsendes som led i NATO's deltagelse i indsatsen mod den internationale terrorisme.

Ifølge bemærkningerne var det regeringens opfattelse, at et dansk bidrag i form af en korvet til NATO's flådeoperationer i den østlige del af Middelhavet var et klart signal om, at man fra dansk side vedkendte sig artikel 5 i Washington-traktaten og på solidarisk vis var indstillet på at yde et konkret bidrag til indsatsen mod international terrorisme under udøvelse af retten til individuelt eller kollektivt selvforsvar. Der blev henvist til terrorangrebene mod USA den 11. september 2001 samt til NATO-rådets erklæringer af henholdsvis 12. september 2001 og 2. oktober 2001.

Beslutningsforslaget vedtaget med 101 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF og Arne Melchior (UP)) mod 5 (EL).
Partiernes ordførere
Per Kaalund (S), Svend Aage Jensby (V), Helge Adam Møller (KF), Villy Søvndal (SF), Peter Skaarup (DF), Morten Helveg Petersen (RV), Ebbe Kalnæs (CD), Frank Dahlgaard (KrF) og Keld Albrechtsen (EL)