L 77 Forslag til lov om ændring af lov om forsikringsvirksomhed, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond og lov om sikring mod følger af arbejdsskade.

(Administration af forsikringsbestande, fleksibelt aktieloft og arbejdsmarkedsrelaterede livsforsikringsaktieselskaber m.v.).

Af: Økonomiminister Marianne Jelved (RV)
Samling: 2000-01
Status: Stadfæstet
Beh sammen: L 71, L 76 og L 77.

Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven har følgende hovedindhold:

— Loftet for pensionsinstitutters investeringer i bl.a. aktier og andre »ikke-guldrandede aktiver« forhøjes fra 50 til 70 pct.

— Reglerne om administration af forsikringsbestande bliver ændret, og der sker en præcisering af, hvordan midlerne i selskaber skal fordeles i tilfælde af, at selskaberne sættes under administration.

- Arbejdsmarkedsrelaterede livsforsikringsaktieselskaber bliver defineret i forsikringslovgivningen.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget indgik i regeringens initiativer med henblik på en mere neutral beskatning af pensionsopsparing, løsning af rentegarantiproblemet, forbedrede muligheder for at placere pensionsopsparing i aktier, en styrkelse af risikovillig kapital til mindre og nye virksomheder samt en løsning af arbejdsmarkedsrelaterede livforsikringsaktieselskabers frembringelse af et tilstrækkeligt kapitalgrundlag.

Lovforslaget skulle ses i sammenhæng med L 71 og L 76.

Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer (S, SF, CD, RV og EL) mod 48 (V, KF, DF, KRF, FRI, Mogens Andreasen (UP) og Frank Dahlgaard (UP)).
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Pia Larsen (V), Mariann Fischer Boel (V), Pernille Sams (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Egil Møller (DF), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Frank Aaen (EL)