B 71 Forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af en TeamDanmark-konto for danske eliteidrætsudøvere.

Samling: 2000-01
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til i indeværende folketingssamling at fremsætte de nødvendige lovforslag m.v., der sikrede, at danske eliteidrætsudøvere kunne oprette en TeamDanmark-konto med det formål at skabe rimelige skatteforhold for denne gruppe.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at forslagsstillerne var af den opfattelse, at de gældende regler, hvorefter eliteidrætsudøvere blev beskattet efter reglerne om hobbyvirksomhed, ikke tog tilstrækkelig hensyn til eliteidrætsudøvere, som ofte havde svingende indkomster og behov for at kunne udligne indkomsten over tid. De pågældende idrætsudøvere skulle efter forslagsstillernes opfattelse i stedet have mulighed for at oprette en særlig TeamDanmark-konto, hvor pengepræmier skulle deponeres og uden beskatning kunne anvendes til finansering af træningsophold, indkøb af sportsredskaber m.v.
Partiernes ordførere
Thomas Adelskov (S), Kristian Jensen (V), Brian Mikkelsen (KF), Aage Frandsen (SF), Anders Samuelsen (RV), Egil Møller (DF), Frank Aaen (EL), Børge Klit Johansen (KrF) og Kim Behnke (FRI)