B 5 Forslag til folketingsbeslutning om skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte dataforbindelser tilsluttet ansats hjemmecomputer med adgang til arbejdsstedets netværk.

Samling: 2000-01
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag, der fra og med indkomståret 2001 indførte skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte dataforbindelser tilsluttet en ansats hjemmecomputer med adgang til arbejdsstedets netværk.

Beslutningsforslaget byggede på lovforslag nr. L 207 fra folketingsåret 1998-99, jf. omtalen i Årbog & Registre 1998-99 side 181.

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at den foreslåede skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte dataforbindelser bl.a. skulle ses i sammenhæng med den i 1997 gennemførte skattefritagelse for privat benyttelse af hjemmecomputere, som en arbejdsgiver stillede til rådighed for medarbejderne til brug for arbejdet. Videre fremgik det, at de gældende regler for beskatning af dataforbindelserne var bureaukratiske, til hinder for fremme af hjemmearbejdspladser og uhensigtsmæssige i bestræbelserne på at fremme brugen af IT.
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Kristian Jensen (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Vibeke Peschardt (RV), Kristian Thulesen Dahl (DF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Kim Behnke (FRI)