B 104 Forslag til folketingsbeslutning om forstærket indsats mod udnyttelse af udenlandske kvinder til prostitution.

Af: Anne Baastrup (SF) , Knud Erik Hansen (SF) , Jes Lunde (SF) og Anni Svanholt (SF)
Samling: 2000-01
Status: Bortfaldet
Beh sammen: B 104, B 110 og B 112.

Efter 1.beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at tage initiativ til at gøre import af kvinder til prostitution strafbar på samme måde som eksport af kvinder til samme formål. Endvidere blev det foreslået, at udenlandske kvinder, der i Danmark blev udnyttet til prostitution, skulle have mulighed for midlertidig opholdstilladelse, at politiet skulle gives mulighed for at foretage indgreb i meddelelseshemmeligheden i denne type sager, og at kommunerne skulle pålægges at foretage opsøgende arbejde over for de udenlandske kvinder.

Det fremgik af bemærkningerne, at ud over at gøre import af kvinder til prostitution kriminel var formålet med forslaget at gøre det nemmere for politiet at efterforske disse sager. Efter forslagsstillernes opfattelse var en forudsætning herfor, at de pågældende kvinder blev givet en reel mulighed for at se en anden fremtid for sig i form af en midlertidig opholdstilladelse, idet de først da turde gå til politiet med konkrete anmeldelser.
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Knud Enggaard (V), Gitte Seeberg (KF), Anne Baastrup (SF), Elisabeth Arnold (RV), Peter Skaarup (DF), Sonja Albrink (CD), Søren Søndergaard (EL) og Jann Sjursen (KrF)