L 211 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, lov om individuel boligstøtte, lov om byfornyelse og lov om integration af udlændinge i Danmark.

(Fleksible udlejningsregler, særlig støtte til visse almene boligafdelinger og kommunal anvisning til private andelsboliger).

Af: By- og boligminister Jytte Andersen (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Titel ændret 16/5 2000 fra: Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, lov om individuel boligstøtte og lov om integration af udlændinge i Danmark. (Fleksible udlejningsregler, særlig støtte til visse almene boligafdelinger og kommunal anvisning til private andelsboliger).

Beh sammen: L 210 og L 211.

Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Lovens væsentligste elementer er,

- at en kommunalbestyrelse og en almen boligorganisation kan indgå aftale om udlejning efter særlige kriterier for op til 90 pct. af de ledige boliger i en boligafdeling,

- at der kan ydes en særlig støtte med henblik på bl.a. lejenedsættelse og fysisk renovering til særlig udsatte almene boligafdelinger,

- at kommunerne får mulighed for at anvise boligsøgende til boliger i private andelsboligforeninger.

Det fremgik af bemærkningerne, at lovforslaget indgik i regeringens samlede handlingsplan for bedre integration.

Formålet med forslaget var at sikre en mere afbalanceret beboersammensætning i visse almene boligområder og give kommunerne et redskab til løsning af by- og boligsociale problemer, bl.a. med henblik på at forbedre forholdene i socialt belastede områder og at undgå sociale ghettoer.

Lovforslaget vedtaget med 84 stemmer (S, V, KF, CD, RV, KRF og Frank Dahlgaard (UP)) mod 23 (SF, DF, EL og FRI).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Rikke Hvilshøj (V), Egil Møller (DF), Jens Heimburger (KF), Knud Erik Hansen (SF), Dorit Myltoft (RV), Annie Lunde Hansen (CD), Keld Albrechtsen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)