L 201 Forslag til lov om ændring af lov om offentlig sygesikring.

(Adgang til tilskud til ydelser købt eller leveret i et andet EU-/EØS-land).

Af: Sundhedsminister Carsten Koch (S)
Samling: 1999-00
Status: Stadfæstet
Titel ændret 18/5 2000 fra: Forslag til lov om ændring af lov om offentlig sygesikring og lov om ændring af lov om offentlig sygesikring og lov om social service. (Adgang til tilskud til ydelser købt eller leveret i et andet EU-/EØS-land).

Efter 1.beh henvist til Sundhedsudvalget (SUU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Loven bemyndiger sundhedsministeren til at fastsætte regler om og vilkår for, at personer, der har ret til ydelser efter loven, får tilskud fra den offentlige sygesikring til varer, der købes i et andet EU-/EØS-land, og til tjenesteydelser, der leveres i et andet EU-/EØS-land. Samtidig ophæves lovens § 7 d om tilskud til køb af lægemidler i et andet nordisk land.

Det fremgik af bemærkningerne, at formålet med lovforslaget var at bringe den danske sygesikringslov i overensstemmelse med EU-rettens bestemmelser om varers og tjenesteydelsers frie bevægelighed, således som disse bestemmelser er fortolket af EF-Domstolen i to præjudicielle domme fra den 28. april 1998.

Lovforslaget vedtaget med 97 stemmer (S, V, KF, SF, DF, CD, RV, KRF og FRI) mod 3 (EL).
Partiernes ordførere
Sandy Brinck (S), Tove Fergo (V), Birthe Skaarup (DF), Pernille Sams (KF), Margrete Auken (SF), Inger Marie Bruun-Vierø (RV), Yvonne Herløv Andersen (CD) og Søren Kolstrup (EL)