B 8 Forslag til folketingsbeslutning om etablering af pensionsordning for selvstændige erhvervsdrivende ved afhændelse af virksomhed i forbindelse med generationsskifte.

Af: Sonja Albrink (CD) , Mimi Jakobsen (CD) og Arne Melchior (CD)
Samling: 1999-00
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at fremsætte lovforslag, som gav virksomhedsejere mulighed for at indskyde skattepligtigt provenu m.v. fra salg af virksomhed på en pensionsordning med løbende ydelser med fuld fradragsret. Beskatningen af virksomhedssalget ville dermed blive udskudt til udbetalingerne fra den løbende pensionsordning.

Det fremgik af bemærkningerne, at forslaget var fremsat på baggrund af Generationsskifteudvalgets betænkning nr. 1374 fra august 1999.

Behandlingen af beslutningsforslaget blev afsluttet med Skatteudvalgets afgivelse af en beretning over forslaget. Beretningen indeholdt en udtalelse fra skatteministeren om bl.a. de provenumæssige konsekvenser af forslaget samt i tilknytning hertil udtalelser fra henholdsvis et flertal og to mindretal i Skatteudvalget.
Partiernes ordførere
Jens Peter Vernersen (S), Mariann Fischer Boel (V), Klaus Kjær (DF), Pernille Sams (KF), Aage Frandsen (SF), Morten Helveg Petersen (RV), Sonja Albrink (CD) og Frank Aaen (EL)