B 40 Forslag til folketingsbeslutning om stop for tildeling af dansk statsborgerskab ved erklæring.

Af: Tom Behnke (FRI) , Kim Behnke (FRI) , Thorkild B. Fransgaard (FRI) og Kirsten Jacobsen (FRI)
Samling: 1999-00
Status: 2. behandlet/Forkastet
Beh sammen: L 151, B 36, B 40 og B 42.

Efter 1.beh henvist til Indfødsretsudvalget (IFU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at fremsætte lovforslag og at foretage de nødvendige administrative ændringer med henblik på, at det ikke længere skulle være muligt for unge udlændinge at få dansk indfødsret ved at afgive en erklæring.

Det fremgik af bemærkningerne, at forslagsstillerne fandt, at der var noget principielt forkert ved den mulighed for at få indfødsret ved erklæring, som unge udlændinge havde. Forslagsstillerne mente, at alle udlændinge, der søgte dansk indfødsret, skulle følge den samme procedure og opfylde de samme betingelser for at kunne få dansk indfødsret. Forslagsstillerne mente derfor, at alle udlændinge skulle optages på et lovforslag om meddelelse af dansk indfødsret for at kunne få dansk statsborgerskab.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 12 (DF, FRI og Frank Dahlgaard (UP)) stemte for, 104 (S, V, KF, SF, CD, RV, EL og KRF) imod.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Erik Larsen (V), Poul Nødgaard (DF), Helge Adam Møller (KF), Knud Erik Hansen (SF), Henrik Svane (RV), Søren Søndergaard (EL), Ole M. Nielsen (KrF) og Tom Behnke (FRI)