B 143 Forslag til folketingsbeslutning om retfærdighed og ordentlige skatteforhold for danskere i international tjeneste.

Af: Kim Behnke (FRI) , Tom Behnke (FRI) , Thorkild B. Fransgaard (FRI) og Kirsten Jacobsen (FRI)
Samling: 1999-00
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget indebar, at der under visse betingelser skulle gives skattefrihed for alle personer, der siden 1995 havde været udsendt af den danske stat til løsning af internationale opgaver, og at der skulle nedsættes et tværministerielt udvalg, der skulle fremlægge forslag til nye, ensartede retningslinjer for kontrakter, løn, ansættelsesvilkår og skatteforhold for alle personer og grupper af personer, der udsendtes af den danske stat i international tjeneste.

Det fremgik af forslagets bemærkninger, at forslaget bl.a. var begrundet med en række eksempler på urimelig behandling af folk, der havde været udsendt i international tjeneste, og at det var en del af problemstillingen, at der havde været forskel på, hvordan folk havde været udsendt.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 53 (V, KF, DF, CD, KRF, FRI og Frank Dahlgaard (UP)) stemte for, 53 (S, SF, RV og EL) imod.
Partiernes ordførere
Bjarne Laustsen (S), Svend Aage Jensby (V), Klaus Kjær (DF), Aage Frandsen (SF), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FRI)