B 94 Forslag til folketingsbeslutning om øget kontrol med private spilleklubber.

Samling: 1998-99
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget opfordrede justitsministeren til i samarbejde med erhvervsministeren og skatteministeren inden årets udgang at fremsætte de fornødne lovforslag og foretage de fornødne ændringer i bekendtgørelser, cirkulærer og andre administrative forskrifter, således at man gennem øget kontrol kunne komme det stigende hasardspil i private spilleklubber til livs.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget var optrykt følgende citat fra Forlystelsesudvalgets betænkning nr. 1344 fra 1997: »Da de private spilleklubber stort set ikke giver anledning til problemer for politiet med hensyn til opretholdelse af ro og orden, har politiet i de senere år ikke ofret så mange ressourcer på at efterforske foreningers eventuelle ulovlige hasardspil. Det er imidlertid utvivlsomt, at mange spilleklubber drives på en sådan måde, at der finder en overtrædelse af straffelovens hasardbestemmelser sted.«

Af en undersøgelse foretaget for Dansk Tipstjeneste af automatmarkedet på Fyn fremgik det bl.a., at kun 2 pct. af de ca. 78 mio. kr., som indtjentes i private spilleklubber, gik til velgørende formål og andre foreninger med sportsformål. På baggrund heraf mente forslagsstillerne ikke, at det forholdsvis lille bidrag fra de private spilleklubber berettigede til fritagelse for betaling af afgift, kontrolforanstaltninger af maskinerne og tilladelse til opstilling.
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Inge Dahl-Sørensen (V), Bendt Bendtsen (KF), Anne Baastrup (SF), Peter Skaarup (DF), Sonja Albrink (CD) og Ole M. Nielsen (KrF)