B 55 Forslag til folketingsbeslutning om beskatning af Europa-parlamentarikeres frynsegoder.

Samling: 1998-99
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

2.(sidste) beh afbrudt og forsl henvist til Skatteudvalget (SAU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen at tage de nødvendige initiativer til sikring af, at europa-parlamentarikeres overskud på rejser m.v. blev beskattet. Subsidiært blev regeringen pålagt at stille forslag i EU om, at de enkelte medlemslande blev stillet frit med hensyn til nationalt at beskatte enhver form for lønninger m.v., som blev udbetalt i tilknytning til hvervet som medlem af Europa-Parlamentet.

Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at forslagsstillernes opfattelse var, at beskatning af medlemmer af Europa-Parlamentet skulle ske på samme vilkår, som var gældende for den almindelige danske skatteborger. Det fremgik endvidere, at forslagsstillerne var af den opfattelse, at det beroede på en egenhændig dansk vurdering, at europa-parlamentarikere ikke blev beskattet af de nævnte ordninger, og at en dansk beskatning ikke ville være i strid med fællesskabsretten.

Skatteudvalget afgav betænkning og tillægsbetænkning over beslutningsforslaget. Det fremgik bl.a. af betænkningen, at et flertal havde noteret sig, at skatteministeren ved første behandling af forslaget havde givet tilsagn om at rette henvendelse til Europa-Kommissionen med det formål at afklare, om en afgørelse ved EF-Domstolen ville være til hinder for national beskatning.

Af bilag til tillægsbetænkningen fremgik det af et optrykt svar fra skatteministeren til Skatteudvalget, at skatteministeren gav tilsagn om at indhente uafhængig juridisk rådgivning om muligheden for at beskatte europa-parlamentarikeres overskud på rejseaktivitet og godtgørelse.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 24 (SF, DF, EL og FP og Frank Dahlgaard (KF)) stemte for, 79 (S, V, KF, CD, RV og KRF) imod.
Partiernes ordførere
Frode Sørensen (S), Bertel Haarder (V), Flemming Hansen (KF), Aage Frandsen (SF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Henrik Svane (RV), Keld Albrechtsen (EL), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Kim Behnke (FP)