B 17 Forslag til folketingsbeslutning om redegørelse om offentlige anlægsprojekter.

Af: Sonja Albrink (CD) , Peter Duetoft (CD) og Arne Melchior (CD)
Samling: 1997-98 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Trafikudvalget (TRU).

Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til inden den 1. september 1998 at udarbejde en redegørelse over ikke gennemførte statslige vej- og jernbaneprojekter, som var projekteret i henhold til projekteringslove vedtaget før 1994, samt fremover redegøre for projekter senest 5 år efter projekteringslovens vedtagelse. Endvidere blev regeringen opfordret til at tilbyde erstatning til berørte grundejere eller frivillig offentlig overtagelse af ejendomme, hvor et givet projekt ikke var påbegyndt eller endeligt opgivet.

Beslutningsforslaget var i det væsentlige en genfremsættelse af beslutningsforslag B 22 fra folketingsåret 1997-98 (1. samling).

Forslagsstillerne ønskede ifølge bemærkningerne at undgå de tilfælde, hvor ejere af ejendomme blev påført forringelser af deres ejendoms handelsværdi uden at modtage erstatning herfor, fordi projekterede vej- og jernbaneanlæg ikke blev gennemført inden for en årrække, om nogen sinde.

Trafikministeren tilkendegav under udvalgsarbejdet, at ministeren vil tilstille Trafikudvalget den ønskede skriftlige redegørelse og for fremtiden redegøre efter 5 år fra projekteringslovens vedtagelse i de tilfælde, hvor anlægslove ikke er vedtaget og anlægsarbejder ikke påbegyndt. Endvidere tilkendegav trafikministeren, at regeringen primo oktober 1998 ville fremsætte forslag til forbedring af borgernes situation og retsstilling i forbindelse med såvel ekspropriationsprocessen som gennemførelsen af ekspropriation.

Trafikudvalget afgav beretning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Helge Mortensen (S), Svend Heiselberg (V), Kaj Ikast (KF), Klaus Kjær (DF), Margrete Auken (SF), Sonja Albrink (CD), Søren Kolstrup (EL), Thorkild B. Fransgaard (FP) og Ole M. Nielsen (KrF)