L 19 Forslag til lov om korte videregående uddannelser

(erhvervsakademiuddannelser).

Af: Undervisningsminister Ole Vig Jensen (RV)
Samling: 1997-98 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indfører fælles rammer for de korte videregående uddannelser. Uddannelserne varer i almindelighed 2 år.

Undervisningsministeren fastsætter nærmere regler for uddannelserne og om adgang, indskrivning og orlov m.v. ved uddannelserne. Undervisningsministeren nedsætter et råd for de korte videregående uddannelser, som rådgiver ministeren om uddannelserne.

Arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationerne får mulighed for at nedsætte et antal rådgivende udvalg inden for uddannelsernes område. Udvalgene rådgiver undervisningsministeren om de enkelte uddannelser.

Det fremgik af bemærkningerne til lovforslaget, at det var affødt dels af en rapport fra Evalueringscentret og dels af et oplæg fra Teknikerrådet.

Forslaget skulle bidrage til større fleksibilitet i uddannelsessystemet. Uddannelsernes kvalitet skulle øges, og tilpasning til erhvervslivets krav skulle søges opnået ved at bringe uddannelserne ind i en fælles ramme.

Lovforslaget skulle bidrage til at fremme regeringens målsætning om, at mindst halvdelen af en ungdomsårgang får en videregående uddannelse.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 110 stemmer.
Partiernes ordførere
Anne-Marie Meldgaard (S), Ulla Tørnæs (V), Frank Dahlgaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Vibeke Peschardt (RV), Annette Just (FP), Bruno Jerup (EL), Addi Andersen (CD) og Poul Nødgaard (DF)