L 99 Forslag til lov om ændring af statsskatteloven, ligningsloven og andre skattelove.

(Ændrede regler om skattefri rejsegodtgørelse og ligestilling mellem personer, der udfører offentligt hverv, og ansatte i private virksomheder samt ændring af 60-dages-reglen for befordringsgodtgørelse).

Af: Skatteminister Carsten Koch ()
Samling: 1996-97
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 100.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven ændres reglerne for den skattemæssige behandling af skattefri rejsegodtgørelse. Ændringerne kommer til at betyde, at reglerne bliver de samme for personer, der udfører offentligt erhverv, som for ansatte i private virksomheder.

Derudover indeholder loven en udvidelse og præcisering af det hidtidige rejsebegreb.

Endelig indeholder loven en administrativ forenkling for både arbejdsgiveren og lønmodtageren i forbindelse med udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget skulle give mulighed for en samlet politisk stillingtagen til de fremtidige rejsegodtgørelsesregler.

Skatteministeren tilkendegav i betænkningen over lovforslaget, at han senest den 1. april 1997 ville fremlægge resultaterne af en kulegravning, der skulle belyse, i hvilket omfang der foreligger ligestilling i relation til reglerne om rejsegodtgørelser under hensyn til de forskellige gruppers forskellige omkostningsforhold.

Der kan i øvrigt henvises til lovforslag nr. L 100 fremsat af Fremskridtspartiet.

Lovforslaget vedtaget med 114 stemmer (S, V, KF, SF, RV, EL og CD) mod 4 (FP og DF).
Partiernes ordførere
Jacob Buksti (S), Peter Brixtofte (V), Flemming Hansen (KF), Kristen Touborg (SF), Elisabeth Arnold (RV), Kim Behnke (FP), Sonja Albrink (CD), Frank Aaen (EL) og Poul Nødgaard (DF)