B 52 Forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en kommission til kulegravning af udlændingepolitikken.

Samling: 1995-96
Status: 2. behandlet/Forkastet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Beslutningsforslaget pålagde regeringen i folketingsåret 1995-96 at nedsætte en kommission, som skulle kulegrave den danske udlændingepolitik og se, hvilke konsekvenser denne politik ville få for Danmark over de næste 30 år. Kommissionen skulle udpeges af indenrigsministeren og sammensættes af repræsentanter fra det private erhvervsliv, kommunerne, politiet og forskningsverdenen.

Det fremgik af bemærkningerne, at hensigten med forslaget var et ønske om at få hele den danske udlændingepolitik taget op til en samlet vurdering, og at forslaget bl.a. skyldtes udtalelser fra en irakisk forsker ved Odense Universitet.

Det fremgik endvidere, at kommissionen skulle bestå af nye og helt andre personer end de hidtil toneangivende på flygtningepolitikkens område og sammensættes af repræsentanter for områder, der var helt centrale i forbindelse med den konkrete situation for flygtningene i det danske samfund.

Det fremgik endelig, at kommissionen skulle afslutte sit arbejde ved udgangen af januar 1997.

Beslutningsforslaget forkastet, idet 6 (FP og DF) stemte for, 64 (S, SF, RV, EL og CD) imod; 48 (V og KF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), Helge Adam Møller (KF), Kristen Touborg (SF), Elisabeth Arnold (RV), Tom Behnke (FP), Søren Søndergaard (EL) og Pia Kjærsgaard (DF)