L 151 Forslag til lov om kommuners og amtskommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder.

Af: Indenrigsminister Birte Weiss (S)
Samling: 1994-95
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Kommunaludvalget (KOU).

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Kommunaludvalget (KOU).

Loven giver kommuner og amtskommuner mulighed for at kunne udføre sådanne opgaver for andre offentlige myndigheder, som kommuner og amtskommuner selv kan løse. Baggrund: Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at formålet med lovforslaget var at give kommuner og amtskommuner bedre muligheder for at udnytte deres ressourcer, dvs. materiel, maskinpark, arbejdskraft m.v.

For at sikre åben konkurrence skal opgaver, hvis værdi overstiger en af indenrigsministeren fastsat grænseværdi, udbydes som betingelse for, at kommuner og amtskommuner kan udføre og få udført sådanne opgaver.

For at undgå konkurrenceforvridning stilles der uanset opgaverne værdi krav om, at der foretages kalkulationer af alle direkte og indirekte omkostninger, der er forbundet med opgaveudførelsen, og at vederlaget for opgavens udførelse mindst svarer til det kalkulerede beløb.

Lovforslaget vedtaget med 64 stemmer for (S, SF, RV, EL og CD) mod 55 (V, KF, FP og Jacob Haugaard (UP)).
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Else Winther Andersen (V), Bendt Bendtsen (KF), Anne Baastrup (SF), Poul Nødgaard (FP), Vibeke Peschardt (RV), Sonja Albrink (CD) og Frank Aaen (EL)