B 22 Forslag til folketingsbeslutning om at skaffe hjemmel til at hindre eksport af kloranlægget fra Sojakagefabrikken.

Samling: 1994-95
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 23.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget (MPU).

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen hurtigst muligt og i tide at fremsætte et lovforslag, der forhindrer dansk eksport af kloranlægget fra Sojakagefabrikken på Amager.«

Beslutningsforslaget var foranlediget af, at det påtænktes at eksportere et klorproduktionsanlæg til Pakistan. Anlægget havde hidtil været opstillet på Sojakagefabrikken på Amager. Efter forslagsstillernes opfattelse var anlægget forældet og miljømæssigt uforsvarligt, og de ønskede derfor en eksport af anlægget forhindret.

I Miljø- og Planlægningsudvalgets fælles beretning over beslutningsforslaget og beslutningsforslag nr. B 23 oplyste miljø- og energiministeren, at Miljøstyrelsen var blevet bedt om at fremlægge en model for en national informationsprocedure ved eksport af visse udtjente produktionsanlæg. Formålet med informationsproceduren skulle være at sikre miljømyndigheden i modtagerlandet relevant og fyldestgørende orientering om de miljømæssige forhold ved drift af anlægget.

Mininsteren ville orientere udvalget om resultatet af Miljøstyrelsens arbejde ved årsskiftet 1995-96.
Partiernes ordførere
Peter Christian Christensen (S), Henning Urup (V), Niels Langkilde (KF), Steen Gade (SF), Poul Nødgaard (FP), Dorit Myltoft (RV) og Bent Hindrup Andersen (EL)