L 166 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven.

(Fradragsret for udgifter til forretningsplan).

Af: Skatteminister Ole Stavad (S)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven giver iværksættere adgang til at fradrage udgifter til udarbejdelse af en forretningsplan, når der ydes tilskud til disse udgifter efter lov om tilskud til iværksættere.

Efter lov nr. 456 af 30. juni 1993 om tilskud til iværksættere, der trådte i kraft den 1. januar 1994, bemyndiges industriministeren til at yde tilskud til iværksætteres udgifter til rådgivning og uddannelse, herunder udgifter på indtil 3.000 kr. til udarbejdelse af en forretningsplan.

Industriministeren har i en bekendtgørelse bestemt, at afregning af tilskud vedrørende en forretningsplan sker ved, at den etableringsvejleder, som iværksætteren har antaget, fremsender faktura til Erhvervsfremmestyrelsen, som derefter udbetaler tilskuddet direkte til etableringsvejlederen.

Lovforslaget medførte, at iværksætteren skulle kunne fradrage udgifter, der på denne måde afregnes direkte mellem Erhvervsfremmestyrelsen og etableringsvejlederen, i sin personlige indkomst.

Lovforslaget vedtaget med 70 stemmer (S, SF, CD, RV og KRF) mod 7 (FP); 43 (KF og V) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Ilse Hansen (S), Mariann Fischer Boel (V), Knud Erik Kirkegaard (KF), Jens Thoft (SF), Ole Donner (FP), Jørgen Estrup (RV) og Ole M. Nielsen (KrF)