B 100 Forslag til folketingsbeslutning vedrørende valgene til Europa-Parlamentet

Af: Udvalget til Valgs Prøvelse (UVP)
Samling: 1993-94 (1. samling)
Status:
Med folketingsbeslutningen godkender Folketinget resultaterne af det danske valg til Europa-Parlamentet den 9. juni 1994.

Udvalget til Valgs Prøvelse gennemgik på sit møde den 21. juni 1994 Indenrigsministeriets materiale om valget til Europa-Parlamentet.

Udvalget behandlede for det første selve valghandlingens gyldighed; det vil bl.a. sige forberedelsen af valget, stemmeafgivningen, optællingen af stemmesedlerne og indholdet i valgbøgerne. For det andet behandlede udvalget Indenrigsministeriets opgørelser og beregninger og endelig for det tredje spørgsmålet om godkendelsen af de 16 valgte kandidater.

I forbindelse med valghandlingen pegede udvalget i sin betænkning på en række forhold. I et enkelt tilfælde førte det til en henstilling om, at stemmeurner skulle fremstilles af et fast materiale, og at det samtidig skulle være muligt at låse dem.

Indenrigsministeriets beregninger gav ikke anledning til bemærkninger, og der blev desuden heller ikke rejst tvivl om de valgte kandidaters valgbarhed. Udvalget indstillede derfor til Folketinget, at det godkendte valget til Europa-Parlamentet.

I kapitel 3.C findes en detaljeret redegørelse for resultatet af valget.

Indstillingen vedtaget enstemmigt med 127 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV, KRF og Bente Juncker (UP)).