Beh sammen med L 5 og L 6.
Efter 1. beh henvist til Forsvarsudvalget (FOU).
Ved folketingsbeslutningen giver Folketinget sit samtykke til, at der opstilles en dansk international brigade. Hele eller dele af denne styrke kan deltage i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer på mandat fra FN eller CSCE. Brigaden opstilles samtidig som en brigade til rådighed for NATO, primært for Alliancens Hurtige Reaktionsstyrker, ligesom den er en del af det nationale forsvar.
Den Danske Internationale Brigade sammensættes og organiseres efter forsvarsministerens nærmere bestemmelse.
Folketingets beslutning af den 30. april 1964 om at stille en permanent dansk militær beredskabsstyrke til rådighed for De Forenede Nationer ophæves.
Det fremgik af beslutningsforslagets bemærkninger, at opstillingen af en dansk international brigade skete i henhold til aftalen af 13. november 1992 om forsvarets ordning 1993-94. Formålet var at sikre dansk evne til fortsat at kunne bidrage med militære enheder til løsning af et bredt spektrum af internationale opgaver.
I henhold til aftalen af den 13. november 1992 om forsvarets ordning 1993-94 ville brigadens personelstyrke blive på ca. 4.500 soldater, hvoraf ca. 80 pct. ville være hjemsendt personel med en særlig rådighedskontrakt. Der skulle etableres en ordning, hvorefter også kvinder, der ikke i forvejen var militært uddannet, ville kunne modtage den fornødne militære uddannelse og indgå kontrakt om at forrette tjeneste ved brigaden. Brigaden skulle opstilles og sammensættes således, at det ville være muligt normalt at holde i alt ca. 1.500 soldater ude i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære eller andre lignende operationer.
Beslutningsforslaget blev behandlet sammen med lovforslag nr. L 5 og lovforslag nr. L 26, hvortil der henvises.
Beslutningsforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, KF, V, SF, CD, RV og KRF) mod 9 (FP, Birthe Hansen (SF) og Jens Thoft (SF)).