L 7 Forslag til lov om restaurations- og hotelvirksomhed m.v.

Af: Industriminister Anne Birgitte Lundholt (KF)
Samling: 1992-93
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3.beh.

Hensigten med loven er at sikre, at der bliver drevet restaurations- og hotelvirksomhed under iagttagelse af samfundsmæssige og ordensmæssige hensyn. Loven opretholder kravet om næringsbrev til at kunne drive restaurationsvirksomhed. Loven tilsigter at lette administrationen. Alle ansøgninger kan indgives til politimesteren, i København magistraten.

Loven indeholder i øvrigt en række ændringer i forhold til gældende lovgivning, bl.a. vedrørende kantinedrift.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslaget på mange områder er i overensstemmelse med flertalsindstillingen i betænkning 1206/90 udarbejdet af Restaurationsudvalget.

Lovforslaget fik sin endelige udformning ved vedtagelse af en række ændringsforslag fra industriministeren.

Lovforslaget var i øvrigt en delvis genfremsættelse af lovforslag nr. L 227 fra sidste folketingsår, se Årbog & Registre 1991-92, side 185.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 105 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Lissa Mathiasen (S), Erik Larsen (V), Kai Dige Bach (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Annette Just (FP), Sonja Albrink (CD), Lone Dybkjær (RV) og Henning Lysholm (KrF)