L 265 Forslag til lov om ændring af lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om påligningen af indkomst- og formueskat til staten (ligningsloven).

(Vedligeholdelse og opretning).

Af: Pelle Voigt (SF) , Steen Gade (SF) , Holger K. Nielsen (SF) og Søren Riishøj (SF)
Samling: 1992-93
Status: Bortfaldet
Vedrørende Boligministeriet.

Efter 1.beh henvist til Boligudvalget (BOU).

Ifølge lovforslaget skulle der indføres regnskabspligt for de midler, som lejerne indbetaler til udvendig vedligeholdelse og fornyelse af tekniske installationer. Herudover indeholdt lovforslaget en bindingspligt for de indbetalte midler. Dette skulle sikre, at de indbetalte beløb faktisk er til disposition. Den foreslåede ændring af ligningsloven indebar, at alle de midler, der skal bindes i Grundejernes Investeringsfond, omfattes af den skattefritagelse, der hidtil har været gældende for bundne midler.

Lovforslaget var tidligere fremsat i folketingsåret 1991-92, hvor det imidlertid ikke blev vedtaget, fordi stemmetallet for og imod forslaget stod lige, da RV hverken stemte for eller imod. Forslaget var ændret for at imødekomme RV's betænkeligheder. Dette indebar dog ikke, at der kunne mønstres flertal for forslaget. Se lovforslag nr. L 226 i Årbog & Registre 1991-92, side 184.
Partiernes ordførere
Else Marie Mortensen (S), Bodil Thrane (V), Viggo Fischer (KF), Pelle Voigt (SF), Tom Behnke (FP), Svend Aage Jensen (CD) og Elisabeth Arnold (RV)