L 272 Forslag til lov om forbud mod anvendelse af genetiske test ved ansættelser og ved tegning af pensioner og forsikringer.

Af: Arbejdsminister Knud Erik Kirkegaard (KF)
Samling: 1991-92
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget (AMU).

Lovforslaget indeholdt forbud mod, at en arbejdsgiver ved ansættelse eller senere kræver eller gør brug af en genetisk test. I lovforslaget indgik strafbestemmelser og bestemmelser om arbejdsgiverens pligt til at betale en lønmodtager godtgørelse i tilfælde af afskedigelse som følge af arbejdsgiverens uberettigede anvendelse af en gentest.

Lovforslaget indeholdt endvidere ændringer af lov om forsikringsaftaler (Lb nr. 726 af 24. oktober 1986), hvorved det blev fastsat, at forsikringsselskaber hverken ved indgåelse af forsikringsaftaler eller senere kan kræve eller gøre brug af en genetisk test.

Lovforslaget indeholdt en tilsvarende ændring af lov om forsikringsvirksomhed (Lb nr. 726 af 31. oktober 1990) for så vidt angik optagelse af medlemmer i pensionskasser.

Af bemærkningerne til lovforslaget fremgik, at forslaget bygger på beslutningsforslag nr. B 8 fremsat i folketingsåret 1990-91, 2. samling (jf. Årbog & Registre 1990-91, side 341).
Partiernes ordførere
Jan Petersen (S), Jørgen Winther (V), Grethe Fenger Møller (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Tom Behnke (FP), Peter Duetoft (CD), Jørgen Estrup (RV) og Knud Glønborg (KrF)