L 252 Forslag til lov om ændring af merværdiafgiftsloven (momsloven).

(Ændringer som følge af EF's indre marked m.v.).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 253.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Lovens formål er at bringe den danske momslovgivning i overensstemmelse med de ændrede momsregler, der skal gælde i EF's indre marked fra 1. januar 1993. En af de vigtigste ændringer er bortfald af importmoms ved import fra EF-lande, idet momsen i stedet skal opkræves ved førstegangssalg her i landet.

Ved finanslovaftalen for 1992 var der enighed om at finansiere ophævelsen af EF-importmomsen (91/680/EØF) ved en forkortelse af kredittider for forbrugsafgifter.

Som konsekvens af et ændringsforslag til lovforslag nr. L 260 blev der vedtaget et ændringsforslag, der indebar, at afkortning af fristen for angivelse og indbetaling af moms pr. 1. januar 1993 blev på i alt 10 dage.

Resten af det rentetab, som staten blev påført ved ophævelse af EF-importmomsen, blev dækket ved at afkorte kredittiderne med fem dage for registreringsafgiften af biler samt lønsumsafgiften og med 15 dage for afgifterne af ansvarsforsikringer, glødelamper m.v., grammofonplader samt lystfartøjsforsikringer.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 123 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Karen Jespersen (S), Charlotte Antonsen (V), Flemming Hansen (KF), Jens Thoft (SF), Ole Donner (FP), Bente Juncker (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)