L 59 Forslag til lov om ændring af ligningsloven og personskatteloven.

(Beskatning af sociale ydelser efter bistandsloven).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder en præcisering af bestemmelsen i ligningslovens § 7 j om beskatning af sociale ydelser efter bistandsloven som følge af gennemførelsen af lov nr. 256 af 25. april 1990 om ændring af lov om social bistand. (Indførelse af plejevederlag m.v. ved pasning af døende) og lov nr. 425 af 13. juni 1990 om ændring af lov om social bistand. (Indførelse af ungdomsydelse).

Loven indeholder endvidere som følge af ændringerne i bistandsloven en præcisering af bestemmelsen i personskattelovens § 11 om forholdsmæssig reduktion af personfradraget ved modtagelse af hjælp efter bistandsloven samt en ændring af skattekontrollovens § 11 c.

Endelig indebærer loven, at tilskud til højskoleophold til folkepensionister med flere gøres skattefri.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af ændringsforslag stillet af henholdsvis skatteministeren og Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti i betænkningen.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 127 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Lone Møller (S), Peter Brixtofte (V), Christian Overdal Aagaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Ole Donner (FP), Bente Juncker (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)