L 32 Forslag til lov om ændring af lov om ændring af forskellige skattelove.

(Forlængelse af dele af skibsværftsaftalen).

Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget (ERU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven forlænges den tidsbegrænsede fritagelse for realrenteafgift og kursgevinstbeskatning for indeksobligationer udstedt af Danmarks Skibskreditfond som led i skibsværftsaftalen.

Loven medfører endvidere en forlængelse af den tidsbegrænsede skattefritagelse for den særlige inflationsgaranti, som kan ydes efter skibsværftsaftalens indeksfinansieringsordning.

Ifølge lovforslagets bemærkninger havde forslaget til formål at gennemføre de ændringer af skattelovgivningen, der var nødvendige, for at den igangværende aftrapning af indekslåneordningen for skibe kunne udskydes med et år, jf. skibsværftsaftalen fra august 1986 og især industriministerens aktstykke nr. 55 af 4. november 1988.

Lovforslaget - og det tilknyttede ændringsforslag til finanslovforslaget for 1991 - skulle ses på baggrund af den konkurrencemæssige situation, der var skabt for den europæiske værftsindustri efter vedtagelsen af et EF-direktiv om støtte til skibsbygningsindustrien og fastsættelsen af støtteloftet i EF for 1991 (90/684/EØF).

Lovforslaget vedtaget med 116 stemmer (S, KF, V, SF, CD og KRF) mod 11 (FP); 2 (RV) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Poul Nyrup Rasmussen (S), Svend Heiselberg (V), Kai Dige Bach (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Annette Just (FP), Sonja Albrink (CD), Lone Dybkjær (RV) og Henning Lysholm (KrF)