Luk

Luk
Luk

Luk

L 14 Forslag til lov om ændring af lov om Kongeriget Danmarks Hypotekbank og Finansforvaltning.

(Overførsel af overskud og kapitalandele fra Hypotekbanken til statskassen).

Af: Finansminister Henning Baunbæk Dyremose (KF)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ifølge loven kan finansministeren med bevillingsmæssig hjemmel til statskassen overføre den del af Hypotekbankens reserver, som ikke er nødvendig for, at banken kan opfylde de krav, der er bestemt af bankens forpligtelser. Med bevillingsmæssig hjemmel kan ministeren desuden indskyde kapital i banken. Loven medfører endvidere, at bankens overskud fremover automatisk tilfalder statskassen, for så vidt det ikke anses for nødvendigt at foretage henlæggelse til reserverne.

Som baggrund for lovforslaget var der i lovforslagets bemærkninger bl.a. henvist til, at bankens overskud hidtil i dets helhed var blevet henlagt til reserverne.

På grund af bankens status som en statslig institution og på grund af den begrænsede risiko, der er forbundet med bankens virksomhed, måtte en så stor kapitalopsamling efter lovforslagets bemærkninger anses for ufornøden og ikke hensigtsmæssig.

Lovforslaget er en genfremsættelse af forslag L 82 fremsat i 1. samling.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 128 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Bjørn Rømer Westh (S), Svend Heiselberg (V), Pernille Sams (KF), Jes Lunde (SF), Jette Pors (CD), Kim Behnke (FP), Niels Helveg Petersen (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)