L 78 Forslag til lov om ændring af ligningsloven.

(Tilskud til udenlandske forskere).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
I henhold til lovforslag nr. L 79 om tilskud til udenlandske forskere med særlige forskningsopgaver i Danmark skulle der ydes et tilskud til udenlandske forskere til dækning af indkomstskat til staten. Ifølge lovforslaget skulle dette tilskud være skattefrit for modtagerne.

Lovforslaget var et led i en justering af regeringens marginalskattepakke, som blev fremsat den 2. oktober 1990.

Undervisnings- og forskningsministeren havde i forslag nr. L 79 foreslået, at der som en 3-årig forsøgsordning under visse forudsætninger kunne gives tilskud til udenlandske forskere til dækning af indkomstskat til staten i indtil 2 år. Tilskuddet skulle ydes efter ansøgning fra den ansættende virksomhed eller offentlige forskningsinstitution.

Der var afsat en tilsagnsramme på 20 mio. kr. til ordningen i hvert af årene 1991-1993. Det foreslåede rammebeløb for refusion af statsskat til udenlandske forskere var fastsat under den forudsætning, at refusionen blev ydet som et skattefrit tilskud til den enkelte forsker. Forslaget om skattefritagelse gav derfor ikke anledning til et egentligt provenutab.

Lovforslaget nåede ikke at blive færdigbehandlet i 1. samling, men blev genfremsat i 2. samling som lovforslag nr. L 12; der henvises til omtalen i afsnit 12. B. under 2. samling.