L 75 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove. Nedsættelse af selskabsskatteprocenten).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Ifølge lovforslaget skulle skatteprocenten for selskaber, foreninger og fonde m.v., nedsættes fra 40 til 39 pct. for indkomståret 1991 og yderligere fra 39 til 38 pct. for indkomståret 1992 og de efterfølgende indkomstår.

Forslaget omfattede aktieselskaber, anpartsselskaber og andre selskaber, sparekasser, brugsforeninger, gensidige forsikringsforeninger og andre foreninger m.v. samt fonde m.v. omfattet af fondsbeskatningsloven. Udenlandske selskaber og foreninger, der er begrænset skattepligtige, var også omfattet af nedsættelsen. Skatteprocenten for akkumulerende investeringsforeninger blev derimod fortsat opretholdt på 50 for at undgå skattespekulation.

Forslaget indeholdt endvidere nogle konsekvensændringer til realrenteafgiftsloven og lov om omkostningsdækning.

Lovforslaget var et led i en justering af regeringens marginalskattepakke, som blev fremsat den 2. oktober 1990.

I forbindelse med finanslovaftalen for 1990 blev skatteprocenten for selskaber, foreninger og fonde m.v. nedsat fra 50 pct. til 40 pct. fra og med indkomståret 1990.

Provenutabet ved den foreslåede yderligere skattenedsættelse ville først få statsfinansiel virkning for finansåret 1992, hvor det skønnedes at udgøre 400 mio. kr. For de efterfølgende finansår skønnedes tabet at udgøre ca. 800 mio. kr.