L 27 Forslag til lov om ændring af kursgevinstloven.

(Beskatning af kursgevinst på fordringer og gæld i fremmed valuta).

Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 3 - L 8, L 28, L 29, L 31, L 32, B 2 og B 3.

Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Lovforslaget havde til formål at stoppe muligheden for spekulation i kursgevinstlovens mindsterenteregel for udenlandske obligationer.

Det blev også foreslået, at skattepligten for kursgevinster blev udvidet til at omfatte kursgevinst på fordringer i fremmed valuta erhvervet til underkurs. Det ville i praksis omfatte udenlandske obligationer, hvor den nominelle rente er under den aktuelle markedsrente, hvorved en del af afkastet fremkommer som kursgevinst, idet obligationen så erhverves til en lavere værdi end indfrielsesværdien.

Desuden blev det foreslået, at der blev indført skattepligt for den kursgevinst, der opstår ved indfrielse af lån i fremmed valuta, hvor valutakursen er faldet i låneperioden, og der dermed opstår en kursgevinst ved indfrielsen.

Lovforslaget nåede ikke at blive færdigbehandlet i 1. samling, men blev genfremsat i 2. samling som lovforslag nr. L 27.
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Mogens Lykketoft (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Jens Thoft (SF), Mogens Glistrup (FP), Elisabeth Arnold (RV), Bente Juncker (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)