B 12 Forslag til folketingsbeslutning om indførelse af fradrag for reparation, vedligeholdelse m.v. af ejer- og lejeboliger.

Af: Bente Juncker (CD) , Erhard Jakobsen (CD) , Mimi Jakobsen (CD) og Arne Melchior (CD)
Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

'Folketinget opfordrer regeringen til at gennemføre en lovgivning, hvorefter såvel ejere som lejere kan fradrage udgifter til reparation, vedligeholdelse m.v. af egen eller lejet bolig ved opgørelse af den skattepligtige indkomst efter følgende retningslinjer:

A. Fradrag kan foretages i den skattepligtige indkomst indtil et beløb af 15.000 kr. årligt.

B. Fradraget kan kun foretages på grundlag af dokumenterede udgifter for arbejder udført af momsregistrerede virksomheder.

C. Ejere af en- og tofamilieshuse, ejerlejligheder og de i til helårsbolig for ejeren, bør i stedet for det omhandlede vedligeholdelsesfradrag have mulighed for at vælge det eksisterende standardfradrag på 2.000 kr.'

Det var forslagsstillernes opfattelse, at forslaget ville medvirke til at skabe tiltrængt øget beskæftigelse både i byggefagene og i de sektorer, der er forbundet hermed. Desuden ville man bidrage til en generel nødvendig forbedring af boligernes stand.

Beslutningsforslaget var en genfremsættelse af et forslag fremsat i folketingsåret 1988-89 (B 43), se Årbog & Registre 1988-89 side 207.

Forslaget blev ikke færdigbehandlet i 1. samling, men bl.a. genfremsat i 2. samling som beslutnngsforslag nr. B 2.
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Svend Heiselberg (V), Birte Lau Pedersen (SF), Kirsten Jacobsen (FP), Kirsten Damgaard Lee (RV), Bente Juncker (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)