L 240 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af fortjeneste ved afståelse af aktier m.v. og lov om en realrenteafgift af visse pensionskapitaler m.v.

(Beskatning af fortjeneste ved afhændelse af aktietegningsrettigheder (warrants)).

Samling: 1989-90
Status: Bortfaldet
Lovforslaget indeholdt bestemmelser om, at afståelse af aktietegningsrettigheder (warrants) er skattepligtig almindelig indkomst, at tab i forbindelse med afståelse af aktietegningsrettigheder kan modregnes i tilsvarende gevinster, og at avanceopgørelsen skal foretages efter aktie til aktie-metoden. Endelig indeholdt lovforslaget bestemmelser om, at realiseret avance i forbindelse med benyttelse af aktietegningsrettigheder er realrenteafgiftspligtig.

Aktietegningsrettigheder er rettigheder, der giver indehaveren mulighed for i løbet af rettighedens løbetid at tegne aktier til en forud fastsat kurs.

Det fremgik af lovforslagets bemærkninger, at forslagsstillerne fremsatte lovforslaget, idet skatteministeren ikke som bebudet havde fremsat lovforslag om beskatning af de nye finansielle instrumenter i løbet af folketingsåret 1989-90.

Lovforslaget kom p.g.a. det sene fremsættelsestidspunkt ikke til 1. behandling, men forslagsstillerne har bebudet en genfremsættelse ved begyndelsen af folketingsåret 1990-91.