L 232 Forslag til lov om ændring af forskellige lovbestemmelser om kontrol med udbetaling af offentlige ydelser m.v.

Af: Finansminister Henning Baunbæk Dyremose ()
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Det Politisk-Økonomiske Udvalg (PØU).

Ved loven styrkes myndighedernes mulighed for at føre kontrol med udbetalingen af offentlige ydelser, så fejludbetalinger og misbrug kan nedbringes.

Der skabes mulighed for, at der i elektronisk form kan indhentes oplysninger til brug for kontrol med udbetalinger af overførselsindkomster til personer inden for lovområder under Arbejdsministeriet og Socialministeriet. Der tilvejebringes udvidet adgang til at indhente oplysninger om økonomiske forhold, således at det bliver muligt at etablere forbedrede kontrolordninger vedrørende personer, der gennem en periode har modtaget indtægtsbestemte ydelser som f.eks. arbejdsløshedsdagpenge, sygedagpenge, kontanthjælp eller social pension. Det bliver endvidere muligt at kontrollere, om en person, der søger om kontanthjælp, samtidig modtager en ydelse fra Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte, og om en person, der søger sygedagpenge, samtidig modtager arbejdsløshedsdagpenge.

Lovforslaget vedtaget med 117 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD, KRF, Steenholdt (Grønl.) og Hugo Holm (UP)) (ved en fejl stemte 1 medlem imod); 1 (Carsten Andersen (SF)) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Henning Grove (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Lilli Gyldenkilde (SF), Mogens Glistrup (FP), Arne Melchior (CD), Jørgen Estrup (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)