L 103 Forslag til lov om ændring af lov om Statens Uddannelsesstøtte.

Af: Undervisnings- og forskningsminister Bertel Haarder (V)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Efter 1.beh henvist til Uddannelsesudvalget (UDU).

Efter 2.beh henvist til fornyet beh i Uddannelsesudvalget (UDU).

Loven indebærer en administrativ omlægning af tildelingen af uddannelsesstøtte. Hovedelementerne i loven er indførelse af et støttesystem, der ikke er baseret på årlige ansøgninger, samme indkomst- og formuebegreb i støttereglerne og skatteregistrene, automatisk kontrol med oplysningerne i støtteregistrene og mulighed for indkomstkontrol for hele året, også i perioden, hvor der ikke betales støtte. Herudover får de studerende et større ansvar for regulering af støtten i forhold til egen indkomst og fribeløb, og reglerne for tillæg og afdragsordning i forbindelse med tilbagebetaling af for meget indbetalt støtte skærpes.

Loven må ses som en administrativ opfølgning af den i Folketingsåret 1987-88 vedtagne SU-reform (se Årbog & Registre 1987-88, side 138).

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 160 stemmer (S, KF, SF, V, FP, RV, CD, KRF, Breckmann (Fær.) og Steenholdt (Grønl.)).
Partiernes ordførere
Frank Jensen (S), Else Theill Sørensen (KF), Hanne Severinsen (V), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Pia Dahl (FP), Marianne Jelved (RV), Jette Pors (CD) og Henning Lysholm (KrF)