B 68 Forslag til folketingsbeslutning om ændringer på arbejdsskadeområdet.

Samling: 1989-90
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Socialudvalget (SOU).

Ifølge beslutningsforslaget skulle regeringen i folketingsåret 1990-91 fremsætte ændringer til arbejdsskadeforsikringsloven i følgende henseender: afgørelser og erstatning, administration og finansiering.

Det fremgik af forslagets bemærkninger, at der inden 3 måneder efter tilskadekomsten/sygemeldingen skulle træffes afgørelse om, hvorvidt skaden var omfattet af loven, og i bekræftende fald om, hvilken (midlertidig) erstatning der skulle ydes. Der ville kunne ydes arbejdstabserstatning svarende til hidtidig løn; menerstatning og erhvervsevnetabserstatning kunne ydes, når de varige følger var afklaret.

Med hensyn til administrationen fremgik det, at den skulle samles regionalt i de nuværende revaliderings- og pensionsnævn, og at der skulle nedsættes et centralt sammensat organ, Arbejdsskaderådet. Dette råd skulle have rådgivningsfunktion og revidere fortegnelsen over erhvervssygdomme.

Videre skulle arbejdsskadebegrebet analyseres, og forholdet mellem sygdomme optaget på erhvervssygdomslisten og de øvrige erhvervssygdomme skulle undersøges med henblik på at sikre en lettere adgang til at få godkendt arbejdsskader.

Endelig skulle der nedsættes regionale samarbejdsorganer til udveksling af erfaringer.

Med hensyn til finansiering fremgik det, at arbejdsgiverne/forsikringsselskaberne skulle dække alle udgifter i forbindelse med arbejdsskader. Dette ville medføre en besparelse for det offentlige.

Socialudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Karen Højte Jensen (KF), Jørgen Winther (V), Asbjørn Agerschou (SF), Mogens Houmann Elvensø (FP) og Kirsten Damgaard Lee (RV)