Beh sammen med L 157.
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget.
Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.
Loven medfører, at der tilvejebringes hjemmel for Danmarks tiltræden af Den Europæiske Patentkonvention vedtaget i München den 5. oktober 1973.
I den skriftlige fremsættelsestale var der om Den Europæiske Patentkonvention bl.a. anført følgende:
»Den Europæiske Patentkonvention, der trådte i kraft 1977, er indtil videre ratificeret af følgende 13 lande: Belgien, England, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Liechtenstein, Luxembourg, Schweiz, Spanien, Sverige, Forbundsrepublikken Tyskland og Østrig.
Formålet med Den Europæiske Patentkonvention er at simplificere og billiggøre udstedelsen af patenter i Europa, således at der med én ansøgning kan opnås patent i flere europæiske lande. Til administration af patentudstedelsen er oprettet Den Europæiske Patentorganisation med sæde i München. Patentorganisationen udsteder patenter med gyldighed for de deltagende lande i konventionen. Når patent er meddelt, gælder patentet i hvert af de lande, som ansøgeren har udpeget i sin ansøgning, forudsat at ansøgeren oversætter hele ansøgningen til hvert af disse landes nationale sprog. Patentet får en retsstilling, som var det meddelt af den nationale patentmyndighed, og med de retsvirkninger, hvert lands nationale lovgivning fastsætter.
Den danske patentlovgivning har siden 1978 været udformet i overensstemmelse med Den Europæiske Patentkonvention. Lovforslagene indeholder derfor alene regler om indlevering af ansøgning, oversættelse, offentliggørelse, betaling af afgifter, tilbagetagelse af ansøgning m.v.«
Om det nærmere indhold af Den Europæiske Patentkonvention henvises der til lovforslagets ledsagende bemærkninger og til omtalen af de tidligere fremsatte og behandlede lovforslag om samme emne i Folketingsårbøgerne 1976-77, side 464,1977-78, side 120, 1980-81, side 278, 1981-82, side 321 og 1982-83, side 109. Nærværende lovforslag er i det væsentlige identisk med sidstnævnte lovforslag fra 1982 bortset fra nogle ændringer af redaktionel karakter og af administrativt forenklende karakter.
Loven fik sin endelige udformning ved vedtagelsen af et af industriministeren i betænkningen stillet ændringsforslag.
Lovforslaget blev i øvrigt behandlet sammen med et lovforslag om ændring af lov om hemmelige patenter, L 157.
Lovforslaget krævede en vedtagelse med et flertal på 5/6 af Folketingets medlemmer, da det er omfattet af grundlovens § 20 om afgivelse af suverænitet til mellemfolkelige organer (afgivelse af administrative og judicielle beføjelser til Den Europæiske Patentmyndighed).
Lovforslaget vedtaget med 153 stemmer (S, KF, V, FP, RV, CD, KRF, Breckmann (Fær.) og Steenholdt (Grønl.)) mod 22 (SF og Lissa Mathiasen (S)).