L 16 Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Fortrykt selvangivelse).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1987-88 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 360 af 01-07-1988
Efter 1. beh henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Skatte- og Afgiftsudvalget.

Loven danner baggrund for, at der fra og med indkomståret 1988 kan gennemføres en administrativ reform af selvangivelsen, der skal udformes således, at den bliver enklere at udfylde for de fleste borgere.

I lovforslagets bemærkninger er der skitseret en ordning, hvorefter ikkeerhvervsdrivende i januar måned får tilsendt et oplysningskort, hvor borgeren kan give oplysninger om de skattemæssige forhold, som myndighederne ikke allerede har kendskab til fra arbejdsgiveren m.fl. Kortet skal indsendes senest 15. februar.

På grundlag af myndighedernes samlede skattemæssige oplysninger udsendes i april måned en fortrykt selvangivelse til skatteyderne samt et forslag til årsopgørelse og et forslag til beregning af slutskatten. Hvis den skattepligtige kan godkende de fortrykte oplysninger, indsendes et kvitteringskort til Statsskattedirektoratet. Kan de fortrykte oplysninger ikke godkendes af skatteyderen, skal denne korrigere tallene og indsende den rettede selvangivelse. Indsendelse af kvitteringskort og korrigeret selvangivelse skal ske senest 15. maj. Tidspunktet for indgivelse af selvangivelse rykkes således efter den skitserede ordning fra den 15. februar til den 15. maj, samtidig med at hovedparten af skatteyderne har deres årsopgørelse i hænde væsentlig tidligere end efter de gældende regler.

Lovforslaget vedtaget med 67 stemmer (KF, V, FP, RV, CD og KRF); 52 (S og SF) stemte hverken for eller imod.
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Mogens Glistrup (FP), Elisabeth Arnold (RV), Jette Pors (CD) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)