L 97 Forslag til lov om ændring af ligningsloven.

(Kulturstøtte).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 96.

Efter 1. beh henvist til Skatte- og Afgiftsudvalget.

Lovforslaget gik ud på, at gaver, som ydes af selskaber for at støtte kunst og kultur, inden for visse grænser kunne fratrækkes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst. Forslaget omfattede kun virksomheder drevet i selskabsform. Det skyldes, at fradragsreglerne for de personligt ejede virksomheder er omfattet af forliget om skattereformen.

Selskaber skulle efter lovforslaget kunne fratrække visse gaver på op til 3 pct. af selskabets skattepligtige overskud. For gaver, der i et enkelt indkomstår oversteg 3 pct. af selskabets skattepligtige overskud, var der mulighed for at fremføre det overskydende beløb til fradrag i følgende indkomstår. Gaverne skulle ydes til almennyttige foreninger, stiftelser eller institutioner m.v., der anvender deres midler, herunder de modtagne ydelser, til fordel for kunst og kultur.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget skulle de foreslåede bestemmelser ses som et supplement til de eksisterende regler om fradrag for sponsorbidrag og enkeltstående gaver.

Lovforslaget kom til 1. behandling sammen med forslag til lov om et nævn vedrørende visse kulturelle foreninger, stiftelser, institutioner m.v. (L 96), se dette. Lovforslaget fandt ved 1. behandling ikke støtte fra ordførerne for S, SF, RV, FP og FK.

Skatte- og Afgiftsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Jimmy Stahr (S), Pia Gjellerup (S), Per Stig Møller (KF), Christian Overdal Aagaard (KF), Ingerlise Koefoed (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Bernhard Baunsgaard (RV), Kristen Poulsgaard (FP), Preben Møller Hansen (FK), Jørgen Tved (FK) og Kristian R. Kristensen (KrF)