B 35 Forslag til folketingsbeslutning om skriftlig forbrugeroplysning om eventuelle bivirkninger ved indtagelse af medicin.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Sundhedsudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at fremsætte lovforslag om, at der ved al udlevering af medicin skal medfølge en skriftlig forbrugeroplysning om eventuelle bivirkninger ved medicinen. Lovens ikrafttrædelsesdato skal være den 1. januar 1989.«

Ved 1. behandling var der generelt en positiv holdning til intentionerne i forslaget. Sundhedsministeren oplyste imidlertid, at Sundhedsstyrelsen sigtede mod med hjemmel i lægemiddelloven at indføre en ordning med indlægssedler, der indeholdt udførlige forbrugeroplysninger om lægemidler, i lægemiddelpakninger. Ordningen skulle for håndkøbsmedicins vedkommende gennemføres pr. 1. oktober 1988 og tilstræbes udvidet til også at omfatte receptpligtige lægemidler fra den 1. juli 1990.

I et svar til sundhedsudvalget oplyste Sundhedsministeren imidlertid, at Kommissionen i januar 1988 havde fremlagt et direktivforslag om ændring af direktiv 75/319/EUF, hvorefter det skulle være obligatorisk at vedlægge præparatspecifikke indlægssedler i håndkøbspakninger. Direktivforslaget skulle have virkning fra den 1. januar 1991.

I svaret hed det videre:

»Det vil efter Sundhedsministeriets opfattelse være uhensigtsmæssigt at gennemføre en ordning med oplysningssedler, der efter en kort periode må forventes at skulle afløses af en ordning med indlægssedler.«

Forslaget til folketingsbeslutning nåede ikke at blive færdigbehandlet i Sundhedsudvalget, forinden folketingsvalget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Poul Qvist Jørgensen (S), Karen Højte Jensen (KF), Tommy Dinesen (SF), Jørgen Winther (V), Dagmar Kirstine Mørk Jensen (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Dahl (FP), Jørgen Tved (FK) og Kristian R. Kristensen (KrF)