B 28 Forslag til folketingsbeslutning om ret til arbejdsløshedsdagpenge i tilfælde af arbejdsmiljøbetinget barnløshed.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen at tilvejebringe det fornødne lovgrundlag for ret til at modtage arbejdsløshedsdagpenge i op til et år, hvis arbejdsmiljøet kan være årsag til barnløshed, efter følgende retningslinjer:

1. at der gives ret til arbejdsløshedsdagpenge i op til et år til enhver kvinde eller mand, som på baggrund af en lægeerklæring har fået underretning om, at barnløshed skyldes arbejde med skadelige stoffer, arbejdsstillingen eller lignende i arbejdsprocessen på den virksomhed eller institution, hvor den pågældende er ansat,

2. at ordningen træder i kraft, såfremt der på den pågældende arbejdsplads ikke kan anvises andet og uskadeligt arbejde i den under 1. nævnte periode.

3. at ordningen giver ret til arbejdsløshedsdagpenge i op til et år med ret til genansættelse i samme job, når den pågældende vender tilbage.«

Arbejdsmarkedsudvalget afgav ikke betænkning over beslutningsforslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Bo Kristensen (KF), Tommy Dinesen (SF), Jens Skrumsager Skau (V), Jørgen Estrup (RV), Niels Bollmann (CD), Mogens Glistrup (FP) og Preben Møller Hansen (FK)