L 251 Forslag til lov om fornyelse af visse overenskomster inden for edb-området.

Af: Arbejdsminister Henning Baunbæk Dyremose ()
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 542 af 20-08-1987
Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Loven indebærer, at lønmodtagerne inden for de berørte edb-områder bliver stillet på samme måde som lønmodtagerne på det statslige tjenestemandsområde, det såkaldte TFU-område.

Der etableres to paritetisk sammensatte nævn, der træffer afgørelse om fordeling af de fastlagte beløbsrammer på henholdsvis det statslige område og Datacentralens område.

Om baggrunden for lovforslaget oplystes bl.a. følgende i den skriftlige fremsættelse:

»Regeringen finder, at det er nødvendigt at standse de igangværende konflikter på edb-området.

Dette skal ses på baggrund af, at der er ved at blive administrativt kaos i de berørte dele af den offentlige sektor.

Det drejer sig dels om problemerne på told- og skatteområdet, dels om den mangelfulde bogføring for den samlede statsforvaltning. Disse problemer vil tilsammen få uoverskuelige konsekvenser for statens finanser, ligesom borgerne vil blive udsat for store gener på grund af konflikterne.

Konflikterne er ved at skabe væsentlige huller i det beslutningsgrundlag, der er helt nødvendigt for både regering og Folketing vedrørende bl.a. den økonomiske politik.

Endelig er der fra den 25. august risiko for, at konflikterne udvides til områder, der er særlig vigtige for samfundet, såsom Folketinget, forsvaret og ikke mindst politiet, hvor kriminalitetsbekæmpelsen i givet fald vil komme i fare.

Sammenfattende berøres det danske samfund efter regeringens opfattelse i uacceptabelt høj grad af de løbende konflikter på edb-området. Derfor er dette lovforslag nødvendigt.«

Lovforslaget vedtaget med 111 stemmer (S, KF, V, RV, CD, KRF, FP og Arne Bjerregaard (UP)) mod 18 (SF og VS).
Partiernes ordførere
Kaj Poulsen (S), Connie Hedegaard (KF), Laurits Tørnæs (V), Carsten Andersen (SF), Jørgen Estrup (RV), Niels Bollmann (CD), Helge Dohrmann (FP), Flemming Kofod-Svendsen (KrF) og Elisabeth Bruun Olesen (VS)