L 242 Forslag til lov om ændring af lov om visse selskabers aflæggelse af årsregnskab m.v., lov om aktieselskaber, lov om anpartsselskaber, lov om erhvervsdrivende fonde, lov om fonde og visse foreninger og lov om banker og sparekasser m.v.

(Ændring af bestemmelser om revision).

Af: Kjeld Rahbæk Møller (SF) , Birthe Hansen (SF) , Leif Hermann (SF) , Jes Lunde (SF) , Gert Petersen (SF) og Jens Thoft (SF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Fremsat sammen med L 241, B 165, B 166 og B 167.

Før 1. behandling henvist til Erhvervsudvalget.

I lovforslaget foresloges det at overføre revisionsbestemmelserne fra selskabslovene til et særskilt kapitel i årsregnskabsloven.

Lovforslaget indeholdt endvidere forslag om, at det i årsberetningen skulle angives, hvis årsregnskabet i væsentlig grad var påvirket af usædvanlige forhold.

Endelig indeholdt lovforslaget bestemmelser om, at revisor skulle tilstille Aktieselskabs-Registeret en kopi af sine protokoltilføjelser ved til- og fratræden i et selskab, samt at revisor havde pligt til at deltage i de bestyrelsesmøder, hvor årsregnskabet og andre erklæringer, der skal underskrives af revisor, skulle behandles.

Om baggrunden for lovforslaget henvises der til omtalen heraf under foregående sag (L 241), hvoraf det bl.a. fremgår, at de to lovforslag sammen med B 165, B 166 og B 167 tilsigtede at styrke den informative værdi af revisorers regnskabserklæringer og erklæringer i øvrigt.

Lovforslaget blev inden 1. behandling henvist til erhvervsudvalget, der ikke afgav betænkning over lovforslaget