L 231 Forslag til lov om ændring af lov om arbejdstilbud til ledige.

(Ændring af revisionsbestemmelse og udvidet ret til arbejdstilbud).

Af: Arbejdsminister Henning Baunbæk Dyremose ()
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 368 af 10-06-1987
Beh sammen med L 232.

Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven betyder, at uanset at det i loven er bestemt, at ledige, som har haft et arbejdstilbud, ikke har ret til et nyt arbejdstilbud, vil ledige, som har afsluttet seneste arbejdstilbud inden den 1. juli 1986, få et ekstra arbejdstilbud.

Ledige, som har afsluttet sidste arbejdstilbud inden den l. juli 1985, og som er omfattet af § 3 i lov nr. 291 af 21. juni 1985 - de såkaldte overgangspersoner - er også berettigede til ekstra arbejdstilbud.

Der er - bortset fra de særlige bestemmelser i lovforslagets § 1, nr. 2, 1. pkt., samt de regler, som fastsættes efter denne bestemmelses 2. pkt. - tale om et normalt arbejdstilbud.

Dette betyder bl.a., at den ledige efter gennemført arbejdstilbud vil være berettiget til uddannelses- eller iværksætterydelse.

Ledige, som uden rimelig grund har afbrudt et arbejdstilbud, eller som har afslået et arbejdstilbud, har ikke krav på et ekstra arbejdstilbud.

Endvidere udsættes lovens revisionsbestemmelse til folketingsåret 1987-88.

Formålet med lovforslaget var at udskyde revisionen af ordningerne med uddannelses- og iværksætterydelse, samtidig med at det blev sikret, at ledige, der tager imod og gennemfører et arbejdstilbud, først skal kunne komme på forlængede dagpenge, når revisionen er gennemført.

Lovforslaget vedtaget med 134 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD KRF, VS og Arne Bjerregaard (UP)) mod 4 (FP).
Partiernes ordførere
Kaj Poulsen (S), Bodil Dahl Christensen (KF), Lennart Larsson (V), Lilli Gyldenkilde (SF), Jørgen Estrup (RV), Flemming Kofod-Svendsen (KrF), Helge Dohrmann (FP) og Elisabeth Bruun Olesen (VS)