L 220 Forslag til lov om ændring af lov om beskatningen af pensionsordninger m.v., lov om opkrævning af indkomst- og formueskat for personer m.v. (kildeskat) og lov om en realrenteafgift af visse pensionskapitaler m.v.

(Ophævelse i utide m.v. og efterbeskatning aff fraflyttere m.v.).

Af: Minister for skatter og afgifter Isi Foighel (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 312 af 25-05-1987
Titel ændret 19/5 87 fra: Forslag til lov om ændring af lov om beskatningen af pensionsordninger m.v. og lov om opkrævning af indkomst- og formueskat m.v. (kildeskat). (Ophævelse i utide m.v. og efterbeskatning af fraflyttere m.v.).

Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Med loven ændres reglerne om efterbeskatning, når en dansk pensionsordning overdrages, belånes eller ophæves i utide. For fuldt skattepligtige personer indebærer loven en egentlig indkomstbeskatning af det beløb, der hæves i utide, og for begrænset skattepligtige personer og ikke-skattepligtige personer, at der betales en særlig tillægsafgift, når pensionsordningen ophæves i utide.

Om baggrunden for lovforslaget oplyste ministeren for skatter og afgifter ved lovforslagets fremsættelse bl.a., at lovforslaget var et led i skattereformaftalen mellem regeringen, Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre, og at det svarede til det den 10. december 1986 fremsatte lovforslag nr. L 129.

Lovforslaget fik sin endelige udformning gennem vedtagelsen af en række ændringsforslag, som fremsattes af ministeren for skatter og afgifter, og som bl.a. vedrørte opsparing i pensionsøjemed.

Lovforslaget vedtaget med 112 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD, KRF og VS) mod 3 (FP).
Partiernes ordførere
Ole Stavad (S), Hagen Hagensen (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jens Thoft (SF), Aase Olesen (RV), Hans Damgaard Nielsen (FP) og Keld Albrechtsen (VS)