Titel ændret 31/3 87 fra: Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsformidling og arbejdsløshedsforsikring m.v. (Harmonisering af reglerne om beregning af nedsatte dagpenge for fuldtids- og deltids- forsikrede medlemmer, ændring af reglerne om udbetaling af dagpenge til medlemmer, der modtager social pension, præcisering af klagereglerne m.v.).
Efter 1. behandling henvist til Arbejdsmarkedsudvalget.
Efter 2. behandling henvist til fornyet behandling i Arbejdsmarkedsudvalget.
Loven ophæver reglen om, at medlemmer, der modtager social pension, i løbet af 12 måneder i træk højst kan få udbetalt et beløb, som sammenlagt svarer til dagpenge for i alt 78 dage. Disse medlemmer vil herefter få udbetalt dagpenge, hvis de opfylder »det skærpede arbejdskrav«, der gælder for medlemmer, der under ledighed har bibeskæftigelse ved selvstændig virksomhed. Endvidere skaber loven hjemmel for at afkræve kasserne morarenter ved for sen indbetaling af medlemsbidrag samt indeholder en præcisering af reglerne om klageadgang inden for arbejdsløshedsforsikringssystemet.
Lovforslaget indeholdt et forslag om ændring af reglerne om beregning af supplerende dagpenge, således at reglerne blev harmoniseret for fuldtids- og deltidsforsikrede medlemmer. Forslaget indebar, at fuldtidsforsikrede medlemmer, der havde opnået arbejde af mindre omfang end fuld tid, skulle få udbetalt supplerende dagpenge efter forholdet mellem arbejdstiden i vedkommende uge og den gennemsnitlige arbejdstid før ledighedens indtræden, medmindre medlemmet havde været tilmeldt Arbejdsformidlingen som arbejdssøgende på fuld tid. Dette forslag udgik som følge af ændringsforslag stillet af S, SF, RV og VS i udvalgets betænkning over lovforslaget.
Lovforslaget vedtaget med 123 stemmer (S, KF, V, SF, RV, CD og KRF) mod 4 (FP), mens 3 (VS) hverken stemte for eller imod.